Termín vypršal, jediným kandidátom na šéfa NKÚ je K. Krnáč

07.09.2012 Bratislava

Bratislava 7. septembra (TASR) - Nominant SaS Kamil Krnáč je jediným kandidátom na predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). Potvrdila to dnes Kancelária Národnej rady (NR) SR s tým, že termín na podávanie nominácií vypršal o 16. hodine. Voľba sa uskutoční na septembrovej schôdzi parlamentu.

Krnáča navrhli spoločne všetky opozičné strany. V odôvodnení uvádzajú, že má všetky predpoklady úspešne vykonávať zodpovednú funkciu, pričom bude môcť využiť všetky svoje doterajšie pracovné skúsenosti a jazykové znalosti. Na podpredsedu NKÚ navrhol poslanec NR SR Mikuláš Huba (OĽaNO) opätovne Milana Galandu. V odôvodnení návrhu uviedol, že spĺňa potrebné vzdelanostné a odborné požiadavky.

Prvá voľba nového šéfa NKÚ sa uskutočnila ešte v júli a jediným kandidátom bol Krnáč. Napriek tomu, že líder Smeru-SD Robert Fico pred voľbou tvrdil, že tento post patrí opozícii a jeho strana podporí jej spoločného kandidáta, Krnáč hlasy jeho poslancov nezískal. Na druhej strane ho nevolila ani celá opozícia. Po tajnej voľbe všetky opozičné strany tvrdili, že dohody dodržali.

Fico následne navrhol, aby každá jedna opozičná strana predložila svojho vlastného kandidáta na šéfa NKÚ, keďže sa nevie dohodnúť na spoločnom nominantovi. Po rokovaní opozície však líder OĽaNO Igor Matovič oznámil, že Krnáč zostáva naďalej ich spoločným kandidátom na šéfa NKÚ.
 

Vyberte región